fbpx

Jack's geboorte

Op 18 september 1984 werden Jacques en Jacqueline de trotse ouders van een zoon, genaamd Jack. Vader Jacques was een zelfstandige met een eigen drukkerij. Zijn vrouw Jacqueline zat ook mee in de zaak, ze nam de boekhouding voor haar rekening.

Zijn eerste stapjes zette Jack letterlijk in de drukkerij van zijn vader. Vol verwondering ging hij op ontdekkingstocht tussen de machines. Speelgoed was voor hem overbodig, hij amuseerde zich in vaders drukkerij. Tikkertje tussen de rollen, klimmen op de panelen, helpen tijdens het drukken.

Ресурс 3

Gedeelde passie

De eerste stapjes waren reeds gezet, nu werd het tijd voor het echte werk. Tijdens zijn vrije tijd hielp Jack mee in de drukkerij. Het drukken van een magazine, visitekaartje of de lokale krant. Voor Jack was het zeer leerrijk, hij keek steeds vol verwondering toe.

Gaandeweg ontwikkelde hij een voorliefde voor het drukwereldje. Hij werd er door gebeten, hij stond er mee op en ging er mee slapen.

Af en toe nodigde hij ook eens wat vriendjes uit in vaders drukkerij. Dit vond hij zeer leuk. Hij vertelde dan vol passie waarvoor de verschillende machines dienden en wie de verschillende werknemers waren.

Eigen visie

In de middelbare school leerde Jack ook creatief omgaan met verschillende materialen, producten en programma’s. Hij ontdekte dat er naast het drukwerk ook heel wat andere leuke alternatieven waren.

Jack koos bewust voor een grafische studierichting. Hij leerde werken met de verschillende programma’s en machines. Tijdens zijn vrije tijd zette hij zijn leerervaring om in de praktijk.

Jack was continue bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën: een creatieve folderhouder, een nachtkastje met verschillende onderverdelingen, een auto uit karton. “Als je het kan bedenken, dan kan je het ook maken” dacht Jack.

Op eigen benen

Jack behaalde met vlag en wimpel zijn secundair diploma. Vervolgens besloot hij om verder te studeren. Hij koos voor een Bachelor in het grafische. Tijdens zijn studies leerde Jack heel wat nieuwe materialen en innovatieve processen kennen.

In de week verliet hij het ouderlijk huis om op kot te studeren. Tijdens deze periode leerde heel wat nieuwe mensen en organisaties kennen. Na enkele geslaagde stages behaalde Jack zijn Bachelor diploma.

Het werd tijd voor het echte werk. Jack kon alles wat hij de afgelopen jaren had geleerd in combinatie met de ervaring bij vaders drukkerij omzetten in de praktijk.

Jackprint

Na het behalen van een Bachelordiploma besloot Jack om in vaders voetsporen te treden en een eigen bedrijfje op te starten.

Jack was zich er van bewust dat er steeds nieuwe processen en machines op de markt verschenen. Hij merkte ook het potentieel van het gebruik van groot formaat printers op. Hierdoor besloot hij om in te zetten op print & sign.

En zo werd Jackprint geboren. In eerste instantie huurde Jack een kleine productieruimte. Er was plaats voor twee printers en een klein bureautje. In het begin had hij een vijftal medewerkers in dienst.

De zaken liepen goed en gaandeweg werd het personeelsbestand uitgebreid.
Ook kwam er mee ruimte vrij om creatief te zijn. Mede door verschillende getalenteerde medewerkers werd het mogelijk om verschillende displays op de markt te brengen.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Toegevoegd aan je winkelwagen

Placeholder

Wie is Jack?

Specificaties
Bestelling snel in huis? Bestel vóór 16.00 uur.