fbpx

Hoe maak ik een cutcontour?

Bij Jackprint kan je zowel je product recht als op vorm laten uitsnijden. Indien je een product op vorm wenst uit te snijden, kies je voor de optie contour (kiss-cut of trough-cut). De cutcontour geeft aan waar én hoe exact wij jouw ontwerp gaan snijden of frezen.

Het maken van een cutcontour is niet voor iedereen even evident. Hieronder een kort en duidelijk stappenplan om je op weg te zetten naar een goede cutcontour.

 

Stap 1:

Maak eerst een lijn aan tekengebied (in Illustrator) in de gewenste vorm (driehoek, cirkel,…). Zorg ervoor er steeds voor dat dit een sluitende lijn is zonder vulkleur. Vervolgens geef je deze lijn een willekeurige kleur.

Stap 2:

Klik dan op het menu rechtsbovenin je Color (Kleur) venster. Als dit venster niet is weergegeven, activeer je deze in Window (Venster) > Color (Kleur).  Kies voor Create New Swatch (Nieuw staal maken). Een nieuwe staal kun je ook aanmaken via het venster Swatches (Stalen).

Stap 3:

Er verschijnt een pop-up venster met de titel New Swatch (Nieuw staal) in beeld. Deze geef je de naam Cutcontour, bij type kies je voor Spot Color (Steunkleur).  De kleur kies je zelf (hier wordt meestal 100% Magenta voor gebruikt). Klik dan op OK

En klaar is je cut contour!

Daarnaast hebben we nog een paar handige tips voor je:

  • Gebruik alleen de naam Cutcontour in je bestand. Beschrijvingen als Cutcontour of steunkleur Cutcontour geven een foutmelding in Upload.
  • Plaats geen cutcontour buiten het tekengebied en zorg dat deze niet door de afloop of andere tekengebieden lopen.
  • Zet de uitlijning van je cutcontour altijd naar het midden. Bij uitlijning naar binnen of buiten maakt ons systeem er een dubbel contour van en kunnen we je print niet goed produceren.
  • Lever per tekengebied één sluitend contour aan, tenzij je binnen dit contour een of meerdere uitsparingen wilt. Dan geef je deze ook aan met een Cutcontour.

 

 

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Toegevoegd aan je winkelwagen

Placeholder

Hoe maak ik een cutcontour op?

Specificaties
Bestelling snel in huis? Bestel vóór 16.00 uur.